Software patchen op Valentijn 2024

Op 14 februari 2024 bracht Microsoft Patch Tuesday-updates uit, die zich richtten op maar liefst 73 beveiligingsproblemen in verschillende producten. Van deze kwetsbaarheden worden er twee zero-day-kwetsbaarheden al aangevallen:

  • CVE-2024-21412: Een beveiligingsprobleem met het omzeilen van beveiligingsfuncties, waardoor aanvallers een aanval kunnen starten zonder beveiligingscontroles te activeren.
  • CVE-2024-21351: Een beveiligingsprobleem met het omzeilen van Windows SmartScreen, wat kan leiden tot datalekken of niet-beschikbaarheid van het systeem. Daarnaast pakte Microsoft kritieke kwetsbaarheden aan in Windows SmartScreen, internet snelkoppelingsbestanden en Microsoft Exchange Server

Patch Tuesday van Adobe: Meerdere producten beveiligen
Adobe bleef niet achter in hun toewijding aan veiligheid en bracht patches uit voor ongeveer 30 kwetsbaarheden in hun producten. Deze betroffen toepassingen zijn onder meer Adobe Acrobat en Adobe Reader, Adobe Commerce (Magento) en Adobe Substance 3D Painter.

De computers van klanten met een actief onderhoudscontract worden door ELMORE bijgewerkt. Andere klanten kunnen contact opnemen om ondersteuning te krijgen.

Meer nieuws