Amazon AWS:Reinvent conferentie

aiamazonawscloudevent

AWS re:Invent 2023: Een terugblik op de grootste cloud-conferentie ter wereld

Van 27 november tot 1 december 2023 vond AWS re:Invent plaats in Las Vegas, Nevada. Dit jaarlijkse evenement van Amazon Web Services (AWS) is een wereldwijde ontmoetingsplaats voor cloud-leiders, ontwikkelaars, tech-enthousiastelingen en professionals uit alle sectoren. AWS re:Invent biedt een unieke kans om kennis te maken met de nieuwste innovaties, praktische workshops te volgen, te netwerken met andere experts en deel te nemen aan inspirerende keynotes van AWS-pioniers. ELMORE was aanwezig om de laatste nieuwtjes te volgen en deel te nemen aan Labs.

Nieuwigheden en innovaties

AWS heeft tijdens AWS re:Invent 2023 een indrukwekkende reeks nieuwe functies en diensten aangekondigd, die bedrijven helpen om hun cloud-transformatie te versnellen en betere resultaten te behalen. Enkele van de belangrijkste hoogtepunten waren:

  • AWS Amplify Pro: Een nieuwe service die het ontwikkelen, beheren en deployen van web- en mobiele apps vereenvoudigt.

  • AWS App Mesh: Een volledig beheerde service voor het meshen van microservices, waardoor het eenvoudiger wordt om microservice-architecturen te bouwen en beheren.

  • AWS Panorama: Een nieuwe service voor het visualiseren en analyseren van bedrijfsgegevens in real-time, waardoor bedrijven in staat zijn om sneller beslissingen te nemen en proactief te handelen.

  • AWS Outposts: Een nieuwe service die AWS-infrastructuur on-premises integreert, waardoor bedrijven de voordelen van de cloud in hun eigen datacenters kunnen ervaren.

Praktische workshops en trainingen

AWS re:Invent biedt een divers aanbod van hands-on workshops en trainingen, die deelnemers helpen om hun cloud-vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe technologieën te leren kennen. De workshops variëren van beginnersniveau tot gevorderd, en worden gegeven door AWS-experts en door deskundigen van partners en klanten.

Netwerken met peers en experts

AWS re:Invent is een uitstekende kans om te netwerken met andere cloud-professionals van over de hele wereld. De conferentie biedt een reeks netwerkevenementen, waaronder de re:Invent Hall, waar deelnemers kunnen ontmoeten, discussiëren en ideeën uitwisselen met collega’s, klanten en partners.

Inspirerende keynotes

De keynotes van AWS re:Invent zijn altijd een hoogtepunt van het evenement. De keynotes worden gegeven door AWS-leiders, CEO’s van toonaangevende bedrijven en andere visionaire leiders in de cloud-technologie. De keynotes bieden een vooruitblik op de toekomst van de cloud en inspireren deelnemers om nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Een geslaagde editie

AWS re:Invent 2023 was opnieuw een groot succes. Meer dan 60.000 deelnemers uit 170 landen kwamen samen om kennis te maken met de nieuwste innovaties, praktische workshops te volgen, te netwerken met andere experts en deel te nemen aan inspirerende keynotes. AWS re:Invent is de plek waar de toekomst van de cloud wordt gemaakt, en het is een evenement dat niemand wil missen.

Meer nieuws